- Kavel interesse -

De gemeente Almere onderzoekt de mogelijkheden op het gebied van klein(er) wonen en maakt ruimte in de stad voor kleine(re) huizen.  Zo ontwikkelen we o.a. zelfbouwkavels, waar je zelf een (permanent) droomhuisje op maat kunt bouwen. Een huisje dat past bij jouw persoonlijke woonwensen en leefstijl.

Vanaf 2018 komen er in de stad een aantal zelfbouwkavels (permanente bebouwing) waarop jij met jouw ideeën over klein(er) wonen aan de slag kan. Voor deze kleine(re) zelfbouwkavels gelden bouwregels die aansluiten bij de wens om klein(er) te wonen. 

De verkoop van zelfbouwkavels in Almere gaat via IkbouwmijnhuisinAlmere.
De bouwregels per kavel vind je terug in kavelpaspoorten. Bestudeer deze altijd goed, klein(er) bouwen kan ook op diverse zelfbouwkavels die nu al te koop zijn. Wil je niks missen over zelfbouwkavels in Almere? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere.

De eerste zelfbouwkavels voor kleine(re) huizen komen in het nieuwe buurtje ‘De Hoeve’ in Nobelhorst in het landelijke Almere Hout, de verkoop start in januari 2018.

Ben je op zoek naar ruimte om een aantal ‘tiny houses’ met vrienden of familie te bouwen? Realiseer dan je woondroom in het gebied Oosterwold. Dit gebied leent zich bij uitstek voor bijzondere wooninitiatieven en past bij mensen die ook zelf aan de lat willen staan voor de totale gebiedsontwikkeling.

Neem contact op met het gebiedsteam Oosterwold voor meer informatie.

Naast zelfbouwkavels zal de gemeente Almere in 2018 andere productmogelijkheden op het gebied van klein wonen onderzoeken. Via de website www.bouwexpo-tinyhousing.nl  kun je de ontwikkelingen volgen.