- Wikkelhouse -

 

Fiction Factory - winnaar prijsvraag

We hebben een bijzonder, duurzaam en verplaatsbaar huis ontwikkeld dat wordt gemaakt door golfkarton om een mal te wikkelen: het Wikkelhouse. De segmenten van karton zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, waardoor elk huis op maat gemaakt kan worden. Het huis kan na het wikkelproces in een dag worden neergezet of verplaatst en is na afloop van de levensduur recyclebaar.

We have developed a special, sustainable portable house, made with corrugated cardboard to develop a model: The Wikkelhouse. The segments of cardboard are easy to bind, so that every home can be custom made. After the wrapping process, the house can be positioned or moved within one day. The house is recyclable after its lifespan.

Wikkelhouse is te zien op de BouwEXPO en is het eerste bewoonde huisje, respecteer de privacy en rust van de bewoonster. De bewoonster Hennie Tibben kun je volgen via haar eigen blog.

Fiction Factory heeft een fabriek in Amsterdam Noord waar Wikkelhouse geproduceerd wordt, zelf interesse in een Wikkelhouse? Neem via hun website contact op voor meer informatie en een mogelijke rondleiding.
Bouwer Oep Schilling was te horen op de radio over haar Tiny House, beluister het hier.

Wikkelhouse werd goed ontvangen tijdens de Tiny Housing week in Almere. Naast de vele gesprekken die met de bewoonster Hennie en medewerkers van Fiction Factory gevoerd werden, werd er ook tijdens een presentatie meer verteld over het concept Wikkelhouse. De presentatie is hieronder te bekijken: